מטרפה
מהו מקצף וכיצד הוא עובד?
מטרפה היא כלי המשמש לערבב מרכיבים בקערה. הוא עשוי בדרך כלל מחוטים או לולאות של תיל. החוטים מסודרים בצורה כזו שהם יוצרים לולאה אחת או יותר, אשר לאחר מכן מסובבים ליצירת המטרפה.
מטרפה היא כלי מטבח המשמש לערבול והקצפה של מרכיבי מזון. זה יכול להיות עשוי מכל חומר ארוך וגמיש כמו חוט מתכת או פלסטיק, אבל רוב המקציפים בימינו עשויים מסיליקון. מטרפה מורכבת מלולאה אחת או יותר של חוט שסובב יחד לצורת סליל כשהקצוות מחוברים לצורת חתך אובלי עם קצוות מעוגלים על המשטח הפנימי וקצוות חדים על המשטח החיצוני.
השימוש העיקרי במטרפה הוא לערבב דברים כמו ביצים ורטבים על ידי פירוק בועות אוויר, מה שעוזר לייצר עוגות קלות יותר ומוצרי מאפה אחרים על ידי שילוב יותר אוויר לתוכם במהלך הערבוב; זה גם עוזר לבשל מזון על ידי שחרור חלקיקים כדי שיוכלו לנוע בחופשיות
מטרפה היא כלי מטבח עם ידית ארוכה וסדרת לולאות תיל המחוברות לקצה.
המטרפה משמשת לערבול, להקצפה ולהקצפה של מרכיבים בבישול.
זה יכול להיות עשוי מתכת, פלסטיק או סיליקון ויכול להיות בעל לולאה אחת או שתיים.
ניתן להשתמש בו להכנת רטבים, קינוחים, מרקים וביצים.
מהי מטרפה חשמלית ומדוע כדאי לך?
מקצף הוא כלי מטבח המשמש לערבב מרכיבים וליצירת מרקם אחיד בתערובת.
מקצף הוא כלי מטבח חשמלי שניתן להשתמש בו לערבב מרכיבים וליצירת מרקם אחיד בתערובת. הוא מורכב בדרך כלל משתיים עד ארבע לולאות תיל, המכוסות בפלסטיק או גומי.
תהליך ההקצפה יכול להימשך עד 10 דקות כאשר נעשה באופן ידני, אבל עם מקצף חשמלי, זה יכול לקחת שניות בלבד.
מקצף חשמלי הוא מכשיר מטבח המשמש לערבב, להקציף ולהקציף מרכיבים. זה כלי נהדר שיהיה במטבח כי זה חוסך זמן ומאמץ.
מקציפים חשמליים מועילים כשאתם מכינים רטבים, מכינים קצפת או מקציפים ביצים. הם גם שימושיים כשצריך להכין בלילה לעוגות או לביבות.
המקצף החשמלי הטוב ביותר צריך להיות בעל מנוע חזק ומספר מהירויות נכון כדי שתוכל לשלוט בכמות האוויר שמקציפה לתערובת. יש הרבה אפשרויות בחוץ אז בחרו בחוכמה!
כיצד להשתמש במטרפה כדי להפוך את הבישול שלך לקל ומהיר יותר?
מטרפה היא כלי מטבח שניתן להשתמש בו כדי לערבב ולהקציף מרכיבים יחד. זה ידוע גם בשם "שפם" או "מיקסר". יש לו ידית ארוכה עם לולאת חוט בקצה. לולאת החוט מתאימה לקערה או למחבת כך שניתן לסובב את המקצף בנוזל מבלי לגעת בתחתית הסיר או המחבת, מה שעלול לגרום לו להישרף.
המטרפה מורכבת משתי לולאות או יותר של חוט, לרוב ארבע, המחוברות בקצה אחד בידית ארוכה עם חורים לאצבעות ולאגודל. הקצוות האחרים חופשיים לנוע בכל כיוון בתוך הקערה או המחבת.
כשתתחיל לערבב עם היד, תרגיש התנגדות מהמזון שמתערבב כנגד היד שלך. עם ההתנגדות הזו מגיעים חיכוך וחום – שניהם בסופו של דבר יקשו עליך לערבב. זה המקום שבו המטרפה שלך שימושית! כשאתה משתמש בו, יש
מטרפה היא כלי מטבח עם ידית ארוכה וגלילית ובקצהו סליל תיל. סליל החוט משמש לערבב פריטי מזון יחדיו על ידי הקצפה שלהם.
המטרפה הומצאה בשנת 1790 על ידי אדוארד ליסל ושימשה במקור לערבוב רטבים.
ישנם סוגים רבים ושונים של מקציפים, אך הנפוצים שבהם הם מקציפים שטוחים, מקציפים בלון ומקצפים סיבוביים.
מטרפה שטוחה היא בדרך כלל רחבה יותר ממה שהיא גבוהה עם לולאה אחת או יותר ארוכות של חוט המסתובבות סביב הידית.
למטרפי בלון יש לולאה פתוחה בחלק העליון שניתן למלא באוויר כדי ליצור מערבולת במרכז הנוזל שתעזור לערבב אותו טוב יותר.
למטרפים סיבוביים יש ראש מסתובב שמסתובב במעגלים כדי לעזור לערבב את החומרים יחד מבלי שבועות אוויר נלכדות בתוכו, כמו שמקציפים בלון עושים כשהם מלאים באוויר.